Сензационно интервю на Стойчо Младенов за „О Жого“: Искаме двете ЦСКА да се обединят!

7 Dni Bulgaria02.06.2023
стойчо младенов

Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов смята, че спадналото ниво на „Лудогорец“ през този сезон е причината за големия шанс на ЦСКА да прекъсне 11-годишната доминация на разградчани в българското футболно първенство.

„Червените“ от „Българска армия“ имат аванс от точка на върха на класирането пред шампионите два кръга преди края на кампанията в първенството, а Младенов коментира очакванията си за предстоящия завършек на сезона за „О Жого“, предава БТА.

Именно ЦСКА 1948 свали „Лудогорец“ от първото място след равенство 2:2 в Бистрица в предишния кръг, в който ЦСКА-София надделя над Локомотив Пловдив с 1:0 на „Българска армия“.

„Постигнахме страхотен резултат, но на върха нищо не е решено. Това не се е случвало от доста години, има неяснота за няколко позиции в класирането. Невъзможно е да се предвиди какво ще се случи в последните два кръга. Двата основни кандидати за титлата са във върхова форма, но ние също се справяме добре, има подем след пристигането на новия треньор (б.а. Атанас Рибарски). Ще бъде трудно за ЦСКА, въпреки че у домакин“, допълва Младенов.

Той признава, че изпитва сериозни сантименти към ЦСКА и изтъква, че именно под негово ръководство „армейците“ печелят последната си титла през 2008 година.

„Мачът ще бъде много специален за мен, прекарал съм по-голямата част от кариерата си като играч и като треньор в ЦСКА. Станах шампион през 2008 година, последната титла на клуба. И то с пълна доминация, с 24 победи и 6 равенства, което остава неподобрен рекорд в България“, коментира Младенов.

„Последните 11 години преминаха под доминацията на „Лудогорец“, който чрез двамата си много богати братя (б.а. собствениците Кирил и Георги Домусчиеви) разбра какво е нужно, за да се изгради много силен отбор за кратко време. Те имат най-добрата инфраструктура в страната и са пример за отлична вътрешна структура в държава, в която организацията и парите винаги са недостатъчно“, допълва той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ