Крупна кражба в Благоевград: Свиха 20 бона от бизнесмена Кенеди. Извършителите се оказаха…

джип полиция

Крупна кражба в Благоевград. Чевръсти крадци свиха 20 бона от колата на популярния с прозвището си Кенеди бизнесмен Димитър Янков. Возилото е било паркирано в квартал „Грамада“, съобщиха от полицията в областния център на Пиринско.

За часове извършителите са разкрити. Става дума за двама румънци, които са част от банда обирджии, които упражняват „занаята“ в България и Гърция. Те са задържани. Става въпрос за двама мъже на 38 и 53-годишна възраст, пише Struma.com.

Изданието допълва, че единият от крадците успял да влезе в колата за секунди, през задната врата, докато Янков излизал през вратата на шофьора. Изумителен професионализъм на бандитите, които проверката установила, че имат еднакъв почерк на обирите си. Дебнели на „пусия“, привлечени от скъпи автомобили.

Румънците са задържани извън Благоевград, на АМ „Хемус“ в посока Ботевград. У тях са открити устройства , с които са блокирали заключването на колите, т.е водачът мисли ,че е заключил, а всъщност не е.

За разкриването им са помогнали охранителните камери на общината, както и камери в района, в който е извършена кражбата. Бизнесменът е съдействал за бързото разкриване на обира. Проверка установила, че арестуваните чужденци са имали проявления и в Гърция, откъдето са влезли в България.

Крадците ще бъдат докарани в Благоевград от полицейското управление в Ботевград, където се намират в момента. Парите са у тях, но обърнати в евро.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ