Христо Иванов: Истина е за Делян Пеевски! Потрябва ни и неговия глас, за добро е

7 Dni Bulgaria02.06.2023
payimage-581454

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов коментира двучасовата среща между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС в Народното събрание. В нея участваха и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно с депутите Делян Пеевски и Йордан Цонев.

„Трябва да има съдебна реформа и ние трябва да положим всички усилия тя да се случи. А това е възможно с гласовете, които могат да бъдат събрани в това НС“, заяви Иванов по повод на срещата, цитиран от БНР.

„С кого да правим съдебна реформа ми кажете, при положение че има много ясна аритметика на гласовете. Ние сме казвали винаги, винаги, че ще правим съдебна реформа. Не с кого, а каква! Ако тя е правилната, няма никакво значение с чии гласове“, каза Христо Иванов и учотни:

„Не говорим за възмездие и за вкарване на хора по списък в затвора. Говорим за това да имаме независимо правосъдие. Независимо правосъдие не е, нито когато се трупат дела на трупчета и се пазят под миндера за момента, в който потрябват, нито за момента, в който потрябват и започнат да се вадят по същите политически съображения. Искаме и винаги сме искали единствено това – независима прокуратура и независим съд“.

От записания разговор на заседанието на ПП стана ясно, че именно лидерът на ДБ води разговорите с Мустафа Карадайъ за конституционно мнозинство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ