,,Тихо, ще те убия сега!“: 18-г. причини немислимото на жена в София, влачи я по земята и…

полиция, цигани

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 18-годишен младеж за извършен грабеж над жена.

На 13.05.2023 г. около 22:00 часа на ул. „Лавандула“ в София обвиняемият Р.Т. отнел дамска чанта, съдържаща портмоне с пари, документи и мобилен телефон от владението на А.С., съобщават от държавното обвинение.

За да вземе вещите на жената, обвиняемият я заплашил, като казал: „Тихо, тихо, че ще те убия сега“, както и сила, изразяваща се в стискане за гърлото, избутване на земята, влачене по земята на колене и издърпване със сила на дамската чанта от ръката на жената, предава novini.bg.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.

Р.Т. е осъждан, а деянието е извършено в изпитателен срок на предходно осъждане. Предвид възможността да извърши друго престъпление, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ