Тома Белев с неочаквано решение за бъдещето си като министър, плаши да спре АМ Струма

тома белев

В публикация във фейсбук бившият заместник-министър на околната среда и водите Тома Белев, заяви, че е отказал да бъде министър в новото правителство на ПП-ДБ. Той не споменава кой го е поканил.

Въпреки отказа, за който той твърди, Белев заплашва, че ако бъдещият министър на ПП-ДБ не спре магистрала „Струма“, както и още десетина искания, то екологът му давал точно 14 дни, след които щял да се „чувства свободен да реагира по подходящ начин“.

Точно преди една година, тайно, скрито и без необходимите съгласувания, с личния си подпис, Белев разреши на фирма от Близкия изток, да застрои Ропотамо и плажа Аркутино. В случая с довършването на АМ Струма зелените – Тома Белев, Борислав Сандов, Андрей Ковачев, Петко Ковачев и приближения им кръг, лобират за 15-километров тунел. Проект, зад който стои швейцарска компания, пише Еко новини.

За да прокарат проекта пробваха да подбудят местното население и рафтъри да протестират срещу магистралата. Не успяха. В Кресна излизаха само те и няколко собственици на незаконни заведения – общо десетина човека. Рафтърите се дистанцираха от тях. Зелените опитаха в центъра на София да организират масов митинг – отново неуспешно.

Опитаха да направят и провокация – техен активист, Стоян Бешков, заместник-директор на Националния природонаучен музей, получил 4.7 млн. лв. от тандема Сандов-Белев без търг, скъса информационна табела при първата копка на пътен възел Кресна, за да го отразят медиите. Отново не получиха от обществото, допълват от Еко Новини. Още преди да има редовно правителство Тома Белев и зелените вече плашат, че когато дойдат техните хора на власт, отново ще спрат магистрала „Струма“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ