Секретарят на Нинова кълне Денков: Смърт за вас, ако продължите измамите на Румен Радев

7 Dni Bulgaria05.06.2023
payimage-588820

Калоян Методиев написа коментар по повод връщането на изпълнен мандат от втората политическа сила ПП-ДБ на президента Румен Радев. Според него бъдещият ротационен премиер акад. Николай Денков е започнал с фалстарт. Ето какво пише в личния си фейсбук бившият секретар на Нинова:

Денков тръгва с фалстарт. При връщането на изпълнения мандат на Радев употреби думата „приемственост“. Приемственост! Приемственост между служебните кабинети на президента и задаващото се редовно правителство!

Къде да търсим тази приемственост? В какво?

В нарушението на Конституцията ли? Там вече имаме тежък рецидивизъм. Един служебен кабинет трябва само да подготвя и провежда честни избори.

В чудовищната корупция на служебниците ли? Доказано за министрите на икономиката, енергетиката, земеделието, правосъдието, труда и социалната политика. Лесно е – отваряте журналистическите разследвания с документи и свидетелства.

В превръщането на държавата в криминална площадка, в която мутрите изпълзяха по улиците, издирвани от Интерпол си влизат и излизат както си искат, а хиляди нелегални мигранти кръстосват територията на страната като в хан?

Или може би в увеличението на назначените по бордовете и махането на тавана на заплатите им? Чиновници с десетки хиляди левове заплати. И за това ли не сте разбрали, че се случи през последните 10 месеца.

В продължаването на традицията НАП да е бухалка за неудобните, която не спря да се върти по време на служебния кабинет ли?

Ще храните ли вътрешни опозиции с ресурсите на държавния апарат, за да разбивате политическата система, както правеше президентът през служебния си кабинет?

Ако разбирате думата „приемственост“ през всичко изброено, ви чака брутално тежък мандат. Чака ви свирепа опозиция и безславен край. Чакат ви протести и печални резултати. Само ако ще правите нещо законно и морално, а не задкулисни договорки (ако не сте ги направили), имате някакъв шанс да излезете с по-малки поражения от историческия си компромис. Приемствеността в случая е собствената ви политическа смърт!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ