Край с Руди Гела! Грозят го до 6г. затвор, той ревна след разпита: Дадох си таблета! Това е срам

payimage-588785

Не действам с никого, зад мен не стоят руските служби, руското посолство, президентът Радев, зад мен е само българският народ. Аз съм предоставил таблета си, за да се свалят записите. Това заяви Радостин Василев след разпит в Националната следствена служба.

Той подчерта, че не е заплашвал никого и не е принуждавал никого. „Идвам сам, дори без адвокат. Не се притеснявам. Нямам агитка като Бойко Борисов. Политическата класа, на която аз обявих война през последната година и с ИТН, и с ПП, ще ми носят едни скалъпени обвинения. Пореден срам за прокуратурата. Аз съм с охрана, която ми е назначена без мое участие. Разпитан съм“, каза Василев.

Депутатът бе призован да даде обяснения във връзка с разследването за заплахи и опит за принуда към бившия депутат от „Има такъв народ“ Христинка Иванова. По-рано днес стана ясно, че прокуратурата е повдигнала обвинение на независимия депутат Радостин Василев за опит за принуда. На излизане от следствието на Софийската градска прокуратура той поясни, че не му е наложена мярка за неотклонение, предава novini.bg.

От държавното обвинение обявиха, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, за да бъде Василев привлечен като обвиняем за това, че на 13 юни миналата година е опитал да принуди Христинка Иванова да напусне парламентарната група на ИТН и парламента. Ако бъде признат за виновен, го грозят до 6 години затвор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ