Министър Лиляна Павлова с първи думи за трагедията край Своге с 17 жертви!

Лиляна-Павлова-3-1280x853

Споделям мнението на премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат разследвани всички отговорни лица и институции, участниците в процеса през всички периоди. Това каза пред журналисти министърът за българското председателство Лиляна Павлова за разследването на тежкия инцидент край Своге от 25 август преди откриването на Международна конференция на тема: „Ефективният социален диалог- важен инструмент в интеграционния процес на страните от Западните Балкани“.

„Напълно вярвам на Прокуратурата и разследващите органи. Не е добре да коментирам, нека ги оставим да разследват и да се произнесат“, добави тя, цитирана от „Фокус“.

„Не е редно ние да се произнасяме кой трябва да понесе отговорност. Компетентните органи са тези, които да кажат кой и по какъв начин да понесе отговорност“, обяви Лиляна Павлова.

Тя обясни, че проектът за пътя, на който стана инцидентът, е сложен и се изпълнява по правилата на Европейската инвестиционна банка и по други условия. Попитана работила ли е с фирмата, която е ремонтирала пътя, министърът посочи: „Тези коментари са извън контекста, нека да разследват. Вярвам, че Прокуратурата и разследващите органи ще направят пълен анализ и проверка. Ще проследят всички законови изисквания и нормативи. Това е най-важното, което трябва да се направи“.

„Наистина трагедията е ужасна. Поднасям съболезнованията си на близките на загиналите“, каза още Лиляна Павлова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ