Ексклузивно в 7DB: Бомбата пред колата на Гешев е на Христо Ковачки! Цената: 10 милиона за нова партия

payimage-90815

Олигархът със съмнителна слава Христо Ковачки е идеолог на „атентата“ срещу Иван Гешев! Припомням, че през май гръмна бомба пред автомобила на главния прокурор, като самият Гешев обяви, че целта е била да го убият. По-късно стана ясно, че това е било невъзможно.

Защо Ковачки? Защото му трябва нова партия след фалита на продукта му „Български възход“! Всички знаят, а някои журналисти и официализирахме версията, че милионерът финансира влизането на генерал Янев в парламента. На последните избори обаче „Възхода“ се срина и остана далеч от Народното събрание.

Затова Христо Ковачки е стартирал план „Гешев“. Пернишкият олигарх е обещал 10 милиона лева на главния прокурор за развитие на партията му. А „атентатът“ трябваше да е летящ партиен старт. Пак с парите на Ковачки са напазарувани и журналисти, които да словославят този старт. И те вече го правят…

Самият Гешев е трябвало да обяви партията си на брифинга, на който скъса своята оставка. 2 дни преди нея обаче той е бил вербуван от Румен Радев да стартира атака срещу Бойко Борисов и Кирил Петков, която да блокира съставянето на правителство. Така президент е целял да удължи живота на едноличния си режим, като е поел определени ангажименти и към самия Ковачки. За радост на България този пъклен план не сработи!

Регистрирана е обаче партията, която Гешев ще оглави в скоро време. Тя е в ръцете на сестрата на един от най-доверените му хора, за което ще стане дума в следващите дни. Неслучайно обаче на брифинга с оставката, Гешев беше със знакова вратовръзка.

На Ковачки пък по традиция му трябва партия с влияние, която да работи за прикриване на екологичните изстъпления на неговите ТЕЦ-ове. Интересното е, че на няколко пъти прокуратрата на Гешев отказва да се сезира по сигнали на Зелени организации, които разкриват какво се случва в ТЕЦ-а до Перник на Ковачки.

При зловещия богаташ дълго време е работила жената на Иван Гешев – Детелина Ханчева. Тя е прибирала огромна заплата, някъде около половин милион на година и то по времето, в което съпругът й е главен прокурор и опъва чадър над Ковачки. По настояване на Гешев е сключен договор от прокуратурата и с ОЗК, пак на пернишкия олигарх.

Явно един от най-скандалните прокурори в историята на България е дълбоко свързан с един от най-съмнителните олигарси на прехода, а връзката им е на път да роди нова партия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ