Шапки долу! Доброволци носят на ръце болни и неподвижни хора до Рилските езера

IMAGE_14637628_40_0

Шестима трудно- и напълно неподвижни герои успяха да се качат до Рилските езера и да видят с очите си природния феномен.

Когато тялото не може, но душата иска, на помощ идват добрите хора. Над 60 доброволци се включват в благородната мисия младите хора да усетят щастието на планинарите, които успяват да зърнат на живо езерата, предава България Днес.

„Имаше тръпка, емоция, под заплахата от дъжд от гръмотевици, преминахме през няколко сезона в един ден, но изцяло пощадени от природните явления. Неописуемо е преживяването, но запечатаното в една усмивка, казва всичко онова, за което думите не стигат. Благодарим на подалия щедро ръка екип на хижа „Рилски езера“, невероятно сърцатите доброволци от Планинска спасителна служба – отряд Дупница, и подкрепата на Национален парк „Рила“, споделят от фондация „Ела и Ти“, която вече 6 години помага на трудноподвижни и напълно неподвижни хора да посещават българските планини, пещери, езера и язовири.

Доброволците пренасят трудноподвижните планинари на ръце и с три специални колички носилки. Нито стръмните хълмове, нито неравните пътеки спират ентусиастите да достигнат до крайната си цел.

„Имах щастието да бъда един от участниците! Благодаря на всеки един от доброволците, които направиха това възможно, като отдадоха част от времето и силите си за нас. Всичко беше организирано, безопасно и накрая си тръгнахме само с усмивки. Благодаря ви за подаръка, Хора“, споделя щастливата Александра Иванова.

При едно от последните предизвикателства доброволци успяват да качат хора през март на снежния Черни връх, когато изпитанията и емоциите са също така силни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ