Ексклузивно! Ето олигархът, когото спецпрокуратурата подгони! Разследват богаташ №8 в България

хотел Маринела

Хотелите „Маринела“ и „Марица“, които днес бяха атакувани от спецполиция и прокуратура са собственост на Ветко Арабаджиев. Олигархът, който според някои икономически издания е богаташ №8 в републиката!

Пловдивчанинът, който е с рожденото име Вълчо, има империя от хотели в на практика всички елитни курорти и градове у нас. Морската му перла е курортен комплекс „Елените“, където едни от най-известните хора у нас си направиха сватби.

Синът им Владо Арабаджиев пък похарчи милиони евро в опит да стигне като състезател до Формула 1, но така и не се получи. Дъщеря им Александра претърпя несполучлив брак с друго милиардерско чедо – това на алкохолния бос Миньо Стайков.

В Пловдив пък се носят легенди за оргиите, организирани от палавата фамилия Арабаджиеви.

Следствените действия са в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, чрез подправяне на данъчни документи.

Установено е, че в периода 2017 – 2018 г. реални търговски дружества са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от типа „липсващи търговци“.

Тези фактури са осчетоводявани под контрола на организираната престъпна група и по този начин се е избягвало плащането на данъчни задължения.

Снимка: БУЛФОТО



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ