Насред политическата криза! Маги Халваджиян и Милошев спешно при Борисов, заради…

1534241530-clipboard01

Група продуценти, начело с Евтим Милошев, Нико Тупарев и Магърдич Халваджиян, изненадващо излязоха от Министерски съвет час преди да бъде обявена оставката на тримата министри Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

Били при премиера, за да поискат бонуси за чуждите продуценти, каквито има във всички съседни държави. Затова и те предпочитали и да снимат в чужбина, а не у нас. Продуцентите са поискали въпросните бонуси по никакъв начин да не засягат субсидиите за българското кино, предава ПИК.

Те са заявили своите искания и очевидно ще бъдат обсъждани с ресорния министър Боил Банов.

Другата седмица продуцентите ще дадат пресконференция, на която специално ще разкрият подробности за своите искания и виждания за киноиндустрията в България.

Срещата на премиера Борисов с тримата продуценти идва насред правителствената криза, пред която е изправена властта.

„Не ни поканиха в правителството и ние нямаме такива амбиции. Всички държави в региона въведоха финансови стимули за снимане на филмови продукции“, каза Евтим Милошев.

„Факт е, че всеки ден губим инвеститори всеки ден. Едни 200 млн. евро сега влязоха в Румъния, защото те приеха закон и ни изпревариха“, добави Маги Халваджиян. „Както винаги сме последни. По-важното е това, което ние предложихме – помощ от държавата за правенето на телевизионни сериали и филми, а това значи повече пари в Националния филмов център и националната телевизия. На срещата не беше само премиерът, а бяха министърът на финансите и министърът на културата. Видяхме уши, които ни чуха“, продължи той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ