Скандално! Депутат на Валери наби земеделец и го заплаши с: Ще те закопая и няма да те намерят!

йордан апостолов

Проверка за нанесен побой над земеделски производител от село Славеево срещу депутата Йордан Апостолов е започнала прокуратурата в Добрич. След проверка на фактите материалите по случая са изпратени към Софийската градска прокуратура, която единствено има компетенции да разследва хора с имунитет, разказа пред „България Днес“ пострадалият земеделец Евгени Минчев.

Грозният инцидент се разиграва на 27 август. Малко преди обяд в селото по сигнал на Минчев пристигат инспектори от РИОСВ. Те са повикани, за да установят щетите, нанесени от рибарника на депутата Апостолов върху стопанския двор на пострадалия мъж.

„Години наред след поройни дъждове рибарникът на депутата Апостолов прелива, изпуска вода и залива с нечистотии близките ниви и стопански постройки. След като оплакванията ми до него не дадоха резултат, подадох и сигнал в екоинспекцията. Не може моите постройки да се превръщат в блато, защото на Данчо не му се дават пари, за да си укрепи рибарника“, разказа Минчев.

Пристигането на инспекторите е забелязано и от депутата.
„Щом ме видя да разговарям с тях, Йордан Апостолов, който бе на 100-ина метра от нас, започна да се заканва и обижда. Кресна ми: „Ще те закопая и няма да могат да те намерят“, разказа пострадалият земеделец.

След заплахите депутатът се приближава до него и го удря с юмрук в лицето, а при последвалото блъскане тениската на Минчев е скъсана. Грозната сцена се разиграва пред очите на инспекторите.

След края на екшъна земеделският производител звъни на тел. 112. Пристигналите малко след това ченгета потушават страстите и снемат обяснения от пострадалия мъж, разказа самият той.

Проверка, извършена от пострадалия стопанин на следващия ден, показва, че случаят е докладван в Районна прокуратура – Добрич. Заради имунитета на депутата случаят е препратен в Софийската градска прокуратура.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ