На вниманието на прокуратурата – ето къде са Ветко и Маринела Арабаджиеви (СНИМКИ)

1111

Ветко и Маринела Арабаджиев са във Франция, докато спецпрокуратурата ги чака за разпит.

Хотелиерските босове си почиват в имението си в Сен Тропе, където по традиция стоят почти цяло лято, съобщават от ПИК.

Снимки на фамилията в социалните мрежи от преди ден показват, че те нямат и представа за акциите на разследващите или че са обект на интерес от страна на прокуратурата.

Маринела Арабаджиева се е похвалила с фотос от суперскъпарски ресторант в курорта на звездите – „Л`Опера“. Тя позира щастлива и усмихната, прекарвайки видимо спокойно ваканцията си. Във въпросното заведение предлагат шампанско за 75 хил. евро бутилката.

На друга снимка отпреди 4 дни Арабаджиева е със съпруга си Ветко. Двамата отново са на маса с приятели на брега на морето и се забавляват, неподозирайки какви неприятности ги очакват в родината.

Както ПИК съобщи, хотелиерският бос Ветко Арабаджиев може да окаже издирван от Интерпол, ако не се върне в България до дни, за да бъде разпитан от разследващите органи.

Арабаджиев и жена му Маринела са сред лицата от фамилията, за които шефът от спецпрокуратурата и зам.-главен прокурор Иван Гешев съобщи, че са обект на разследване. Трима от фамилията обаче били от месец в чужбина и затова не са задържани. Иначе разследващите искат да ги привлекат за разпити и са ги уведомили да се явят пред органите на следствието.

До момента обаче нямало потвърждение дали и кога ще се върнат Арабаджиеви в България и ако това не стане до дни, спецпрокуратурата трябва да ги обяви за издирване през Интерпол, каквато е процедурата в случая.

Вече 10 души са задържани при акцията на спецпрокуратурата за укриване на данъци в хотелите „Маринела“ в София и „Марица“ в Пловдив, които са собственост на Арабаджиеви.

Днес от 7 часа сутринта разследващи са влезли да претърсват стаи в хотелите, преправени на офиси и да изземват документи, уличаващи ги за данъчни престъпления. Разследва се престъпна група, която е действала от началото 2018 г. досега.

Следователи са намерили 150 хил. лв. с неясен произход. Около 60 хил. лв. са били скрити в кутия за обувки, каза Гешев. До края на деня ще стане ясно на кого ще бъдат повдигнати обвинения за укриване на данъци.

Опресцентъра на компанията „Виктория груп“ отаказаха коментар и заявиха, че за момента няма да дават изявления пред медиите за акциите на прокуратурата и разследването.

„ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ