Ексклузивен коментар за оставката на тримата министри: Това е първата стъпка към..

Бойко Борисов Русия

Оставките на тримата министри от кабинета „Борисов 3“са първа стъпка към цялостно преосмисляне на всички дейности в държавата.

Това каза политическият анализатор проф. Михаил Константинов по повод оставките след тежката катастрофа край Своге, съобщава Фокус. Според него тази реакция е типичен пример за политическа отговорност, тъй като е рано да бъдат установени факти и обстоятелства, които да доведат до наказателна отговорност.

„Трябва да започне цялостен преглед и тотален ремонт на цялата ни пътна мрежа, но това не е работа от днес за утре, а изисква много години. Това, което веднага можем да започнем да правим е всеки от нас да осъзнае собственото си поведение на пътя. Минимум ¾ от катастрофите у нас са предизвикани от грешки на водачите. Лошите пътни условия означават, че всеки от нас трябва да е още по-внимателен зад волана. В момента движението по пътищата е изцяло в нашите ръце, а държавата да бъде така добра за 10 години да оправи пътната мрежа. Ако никой не беше подал оставка, хората щяха да кажат, че вината ще бъде хвърлена само върху шофьора на автобуса. Вината му е безспорна, но видима е и вината на държавата. Кой за каквото е виновен – всеки трябва да си понесе отговорността. Българските управленци да се отнасят отговорно към своята работа – ето това трябва да се случи“, коментира проф. Константинов.

Той допълни, че евентуална оставка на цялото правителство ще доведе до предсрочно гласуване, последвано от европейски и местни избори. Това обаче би означавало сами да съсипем държавата си, уточни анализаторът. Според проф. Михаил Константинов въпреки че изборите са изход от тежки политически кризи, опозицията не е готова да поеме властта вместо сегашните управляващи.

„ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ