А сега!? Кои ще бъдат новите министри? (Снимки)

бойко борисов

Вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков подадоха оставки заради трагедията с автобуса край Своге.

Това са първите сериозни рокади в кабинета „Борисов“ 3. Очаква се оставките да бъдат гласувани още следващата седмица, съобщава bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

Снимка: btvnovinite.bg

Така при завръщането на Николай Нанков, от парламента си отива Калин Василев.

Снимка: btvnovinite.bg

Ивайло Московски ще седне на мястото на Ралица Добрева. Според източници, цитирани от bTV, запознати с имената на новите министри, премиерът се колебае дали да заложи на експерти или партийци.

Снимка: btvnovinite.bg

Със сигурност в регионалното министерство няма да се върне Лиляна Павлова, а в МВР – Румяна Бъчварова. Има вероятност Павлова да бъде викната на разпит заради ремонта на фаталния път, в качеството си на бивш министър на МРРБ.

Снимка: btvnovinite.bg

Борисов обмисля Николина Ангелкова да бъде освободена от поста си министър на туризма и да поеме Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. А на нейно място да отиде вицепремиера Валери Симеонов, за да се тушира напрежението в сектора, твърдят още източниците на медията.

Снимка: btvnovinite.bg

До момента оставка подаде здравният министър проф. Николай Петров, който беше заменен от Кирил Ананиев. Оставки подаваха още двама министри – Теменужка Петкова и Бисер Петков, но те не бяха приети.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

„БЛИЦ“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ