Извънредно! Бойко Борисов с първи коментар след министерските оставки! (НА ЖИВО)

Бойко Борисов Русия

Премиерът Бойко Борисов и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов правят първи коментари за смените в кабинета на откриването на летния университет на младежката организация на партията във Варна.

Борисов поиска оставките на трима министри от правителството, които по-късно ги депозираха и бяха приети – на транспорта Ивайло Московски, на МВР Валентин Радев и на МРРБ Николай Нанков. След рокадата последните двама разкриха мотивите си пред медиите, но премиерът и до момента не е говорил по темата.

Младежи ГЕРБ провеждат 11-ия си летен университет под мотото „Само истината, НЕ на фалшивите новини“. Форумът е в „Гранд Хотел Варна“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ от 31 август до 2 септември 2018 г. Конференцията се организира съвместно от МГЕРБ, Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“. В официалното откриване участват още председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, кметът на Варна Иван Портних, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и представителят на Фондация “Ханс Зайдел” в България Богдан Мирчев.

В рамките на форума Цветан Цветанов ще изнесе лекция на тема „Истината, илюзиите и лъжите в политиката“. Сред лекторите на форума са още министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев, българският еврокомисар Мария Габриел, Симеон Дянков и др.

Tук свободата на словото е издигната в култ. Заяви премиерът по повод темата за фалшивите новини. Той допълни, че огромни усилия струва на България да запази мира у нас и на Балканите, докато мощни държави като Германия се тресат от кризи, като визира последните събития там и митингите против бежанците.

Само днес имаме над 150 нелегални мигранти заловени от нашите славни граничари и благодарение на споразуменията и добрите отношения с Турция ги връщаме обратно. Не случайно и Манфред Вебер заяви, че сме една от най-сигурните страни и да види, че Черно море е също толкова топло и проходимо както Средиземно и Бяло море. Всички сме свидетели как по плажовете на Испания все едно правят военни учения, акостират и бягат между кърпите на хората. Това ни изисква много сили, много воля и инвестиция“, допълни Борисов, като благодари на Европейската комисия и за отпуснатите милиони левове с които са се купили нови термокамери и апаратура, която помага на граничарите.

Борисов подчерта, че по линия на всички международни служби България се справя най-добре с външните си граници и ни показват като модел.

Премиерът не пропусна и големите успехи в археологията и постиженията ни, като спомена и покойния проф. Божидар Димитров с неговите неоспорими успехи. Премиерът препоръча на Мария Габриел да посети разкопките край Петрич, където продължават да излизат невероятни археологически разкопки и допълни, че се планира асфалтиране на участъка, за да може хората да стигат по-лесно до мястото.

Лидерът на ГЕРБ определи междуранодната обставка като една от най-тежка, санкции, мащабни военни учения и конфликти. „Помня как преди 15 години се нарязаха ракетите у нас, танковете бяха дадени на скраб и сега отново пак трябва да се заделят милиарди не за образование, за социално подпомагане или здравеопазване, а за въоръжение. Тук може да има и упреци, защото през годините са се дали много пари, помня как преди години бяха направили договор за милиони за измукване на бюджета, всички пари за ВВС, 14 Кугъра, без договори за поддържка, сега 4 от тях летят. След това излизат Пантерите, като този който падна във Варна, най-модерното, дори френската армия нямаше такива хеликоптери, даже единия го давахме да ходи на изложба, да покажат, че е произведен. Понеже някой казва, че България не дава пари за оръжие. Разбира се обаче купени без ракети, без никакви оръжия и ги ползваш само за транспорт, а накрая и Спартана, които пак са транспортни. Много пъти съм си задавал въпроса, защо така се е случило, едва ли ще получа отговор“, заяви Борисов по повод критиките на Румен Радев, че пари за армията не се дават. Борисов си припомни и покупката на БСП на два правителствени самолети и как му се нагалаше да се моли да връща единия. „Малко памет и срам да имат“, заяви още Борисов.

XI летен университет на МГЕРБ "Само истината, не на фалшивите новини"

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 1 септември 2018 г.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ