Мъката е огромна! Почернената вдовица на Боян Петров теши мъката при най-великия алпинист! (СНИМКА)

боян жена

С магичен гуру на алпинизма се срещна жената на Боян Петров – Радослава Ненова.

Почернената вдовица прелетя до Италия, за да почерпи енергия от смятания за най-велик алпинист Райнхолд Меснер, на когото се приписват чудодейни сили да изцерява болката. След като загуби мъжа до себе си, Ненова подготвила екскурзията, за да почерпи от личния опит на гуруто на алпинизма.

Италианецът Меснер е първият човек, изкачил самостоятелно връх Еверест без кислороден апарат, и единственият в света, изкачил всички 14 осемхилядника. Според запознати Радослава искала да утеши мъката си след загубата на Боян и да получи вдъхновение от 73-годишния алпинист.

Двамата се срещнали преди броени дни в планинския музей на Меснер в областта Брунек в Италия. Разговаряли за трагичния край на Петров, както и за битката за живот между ледените върхове. Именно по пътя към същия връх Меснер бил на косъм да загуби живота си. Едноседмичната екскурзия до Италия българката предприема заедно със сина си Явор. Ненова сподели няколко момента от срещата си с Меснер. „Уважавам много хора, но рядко се случва да се възхищавам от някого. Времето, което прекарах с тази жива легенда, беше вълнуващо“, коментира жената на Петров. Ненова не скри, че възхищението й от Меснер е огромно и намира утеха след срещата им.

Докато бе на Ботуша, Радослава се срещна и с друг легендарен алпинист – Симоне Моро. Двамата прекараха няколко часа във въздуха с хеликоптер. С негово съдействие преди месеци в издирването на Боян се включи един от най-добрите пилоти на хеликоптер.

Боян Петров изчезна на 3 май т.г в опит да изкачи връх Шиша Пангма в Тибет. На 16 май 2018 г. акцията по издирването му бе прекратена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ