Вицепремиер изчезна! Валери Симеонов е неоткриваем от 24 часа

Валери Симеонов2

Вицепремиерът Валери Симеонов се скри и никой не знае къде е и дали, кога и къде ще се провежда анонсираното събиране на партия НФСБ.

От вчера на обяд съпредседателят на „Обединени патриоти“ не отговаря на мобилния си телефон, нито на есемеси. Съпартийците му също твърдят, че не знаят къде е и кога и къде ще се проведе събирането им.

„Чухме се за кратко и ни предупреди да имаме готовност, но не сме уточнили подробности. Не знам и къде е, аз съм в Бургас“, каза късно снощи пред ПИК Валентин Касабов от НФСБ. Към момента той твърди, че още няма информация за срещата, нито знае къде ще е вицепремиерът. Сходна е ситуацията и с Борислав Ячев.

Симеонов не вдига телефона си на никого, включително на коалиционните си партньори от „Обединени патриоти“, но пък се чува с хора от ГЕРБ. Вероятно това е и причината да не бърза със свикването на срещата с НФСБ.

Той се е разбрал с големия коалиционен партньор и са изгладили различията, заради което вероятно няма да прави резки ходове. Това ще стане с нови промени в кабинета – министърката на туризма Николина Ангелкова вероятно ще поеме сектора транспорт, сменяйки подалия оставка Ивайло Московски. Така столът на министър на туризма ще бъде даден на вицепремиера Валери Симеонов, в чиито функции е наблюдението на сектора и той усърдно работи именно в него през последната година.

Припомняме, че вчера само пред агенция ПИК Симеонов бе ядосан от факта, че три министри депозират оставките си без Обединените патриоти да са уведомени затова. Именно това го подтикна да събере НФСБ и да решат как ще продължат занапред.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пък научи от медията ни за исканите оставки. Той не пожела да коментира, тъй като не е запознат със ситуацията.

Единствения патриотичен партньор, който прие спокойно ситуацията бе лидерът на Атака Волен Сидеров. Пред медията ни той заяви, че вътрешния министър Валентин Радев, регионалния Николай Нанков и на транспорта Ивайло Московски са кадри на ГЕРБ и не вижда причина премиерът Бойко Борисов за обсъжда подобни рокади, като ги подкрепи.

„ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ