Изтекоха СНИМКИ на скътаните пачки с милиони и автопарка на семейство Арабаджиеви! (ВИДЕО)

арабаджиеви

Ще се проверява с какви пари Ветко и Маринела Арабаджиеви са купували коли за автопарка си по разследването за укриване на данъци срещу тях.

Ролс-ройс, бентли, луксозни джипове са иззети при акцията на прокуратурата в петък. Тя продължила до събота сутринта. В Пловдив се наложило да се разбиват помещения с разрешение на съда, защото служителите от фирмите на Арабаджиеви отказали съдействие, обяви зам-главният прокурор Иван Гешев.

За иззетите от сейфове, куфари и кутии за обувки над 10 млн. лв. разследващите поискали броячна машина от БНБ.

Досъдебното производство е в ранен етап и има няколко линии на разследване, обяви наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов.

Кухите фирми под контрола на Арабаджиеви издавали фактури и за дружества, които санират сгради по договори за обществени поръчки.

Десетки фирми на семейството ползвали фактури от „липсващи търговци“, без да има реални доставки, за да не внасят ДДС в бюджета. Една от тях платила само хиляда лева за миналата година, а трябвало да внесе 600 хил. лв. По думите на Гешев, вместо в бюджета, където парите да се използват от социалната система, пачките се трупали в сейфове.

„На никого не можем да забраним да е богат, но да си плащат данъците“, каза зам-главният прокурор.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са във Франция от началото на август. Обявени са за издирване. В ареста е синът им Вълчо и още 5-има души.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ