Сдружение „Трейс“ обяви важно решение след „черната“ катастрофа

660_d1be065f851b927d46a7be89b7f9c800

Сдружение „Трейс Своге“ отстранява констатираните дефекти по път II-16 Своге – София, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Не се работи единствено в участъка на пътния инцидент. Работата на него ще започне веднага след завършване на процесуално-следствените работи и Агенция „Пътна инфраструктура“ получи разрешение от разследващите органи.

Както вече стана известно след катастрофата с автобус, при която загинаха 17 души, през последните месеци АПИ 5 пъти е пращала предписания на компанията да отстрани различни дефекти, тъй като пътят е бил в гаранция, но до действия така и не се е стигнало. Отговорът на „Трейс груп” бе, че са спазвали договора си с Агенцията.

Междувременно жители на Своге обаче започнаха серия от ежедневни протести, какъвто имаше и днес, и се заканиха, че докато не бъде започнат ремонт на пътя между града и София, те няма да спрат с демонстрациите си.

„ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ