ЕКСКЛУЗИВЕН анализ разтресе държавата: Българският шофьор е кретен! Ще има още оставки на министри, предсрочни избори са глупост

Бойко Борисов

Пореден политически трус разтресе държавата, след като трима министри подадоха оставки. Веднага се заговори за опасност от нови избори. Анализатори пък започнаха да обсъждат кой ще седне на овакантените министерски кресла.

Ще има ли нови оставки, вървим ли към предсрочни избори – за отговор на тези и други горещи въпроси от деня потърсихме анализатора проф. Михаил Константинов.

Интервю на Албена БОРИСОВА

– Очаквахте ли оставките на тези министри, проф. Константинов?

– Да, очаквах ги. И те се получиха. Нямаше как. Това е една съвършено нормална демократична процедура.

– Някои обаче ги очакачествяват като популизъм?

– Популузмът не е нищо лошо. Това, че се заговори за лошите пътища, прикрива факта, че 3,5 млн. българи караме по най-безобразния начин. Шофираме много ниско интелигентно. Ние караме тъпанарски. Наскоро се върнах от Канада. Там хората си шофират спокойно и не се придвижват по-бавно от нас. Въпросното каране с 53 км/ч при разрешени 40 км/ч е изключително неправилно.

– Шофьорите карат тъпанарски, както вие се изразявате, защото няма наказания. Или поне защото не се страхуват, че някой ще ги глоби?!

– Правила има. Но ние не спазваме закона. Защо? Не знаем ли, че нарушавайки закона, ние убиваме себе си?! Караме като кретени. А още утре всеки може да реши да шофира нормално. Но не го правим. Това е особеност на българския шофьор. Като във филмите „Особености на руския лов“, „Особености на руския риболов“, така сега говорим за особености на българския шофьор. Той е кретен. Това е. Може ли да излезеш на пътя с автобус, който не е минал технически преглед?! Искрено съжалявам за този човек – шофьора. Животът му е съсипан. Да не дава господ никому такова нещо да му дойде на главата.

– В крайна сметка не мислите ли, че в основата на всичките ни беди – и то не само на пътя, е чувстото за безнаказаност?

– Ние имаме около два пъти по-нисък доход от европейците и се избиваме два пъти повече. Всеки може да си даде сметка, че не бива да се страхува само от глобите, а да мисли за собствения си живот.

– Ще има ли още оставки на министри?

– Обсъждат се и други министри, които не работят достатъчно добре. Този месец може би ще станем свидетели на ремонт на кабинета.

– 30 г. сме непрекъснато в криза – парламентарна, правителствена, каква ли не още. Докога?

– Все още за правителствена криза не може да се говори. Тя ще стане факт, ако се тръгне на избори.

– Ще има ли предсрочни избори?

– Ако това стане, ще бъде голяма глупост. Защото те ще дойдат в края на тази или началото на следващата година. А на нас ни предстоят още два вота. Ще стане много голям проблем. Но, ако им се правят избори, поне да ги съчетаят с някой от другите два вота. Правили сме го вече.

– БСП продължава да иска оставка на целия кабинет?!

– Не знам какво си мислят колегите от БСП. Но аз съм сигурен, че те не могат да управляват. А за смяната на министри в сегашното правителство – няма страшно. Има кандидати, които спокойно могат да влязат в управлението и да се справят добре.

„ПИК“


One comment

  • Цецо

    02.09.2018 at 12:23

    Не така професоре. Промяна на управлението на страната. Свикване на Велико народно събрание, промяна в конституцията, повече правомощия на президента. Изкарване на мандата на това правителство. През това време разследване на политическите престъпления по времето на прехода до сега и затвор за престъпленията. Иначе избори после пак избори и пак и пак, до кога?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ