Не ходете към тази част на Бургас, вилнее страшен пожар! Местните се молят за домовете си

mfgd,

Нова огнена стихия бушува в местността Каптажа край Бургас, алармират Флагман.бг.

Пламнали са сухи треви от южната страна на населеното място – откъм кв. Рудник. Пожарът е избухнал малко след 12:00 ч. днес и в момента продължава да гори. На място са изпратени три противопожарни автомобила. Огнеборците вече са започнали потушаването на пламъците.

Огънят е обхванал и два стопански двора. Засегнати са близо 10 дка ниви.

„Казаха ни, че засега няма опасност стихията да се разрасне и да обхване самата вилна зона. Още помним ужаса от миналата година и се молим поне времето да е на наша страна – да не духа силен вятър, което ще затрудни работата на пожарникарите. Огнеборците пристигнаха на място много бързо и веднага започнаха борбата със стихията.

В изгорелите дворове няма постройки, те са извън Каптажа и са изоставени“, разказа пред Флагман.бг живущ във вилната зона край Бургас. Това е поредната стихия в местността Каптажа. През лятото на 2017 г. огромен пожар избухна в района на вилната зона, изгоряха хиляди декари, имаше и засегнато имущество. Огнеборците от Бургас се бореха с пламъци в района и в началото на това лято.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ