Тайните на Министър Валентин Радев лъснаха наяве

валентин радев

Макар вътрешният министър в оставка Валентин Радев от дълги години да е сред видните лица на партия ГЕРБ, първа впечатление на лидера й Бойко Борисов направила неговата съпруга Лорита.

Преди 10 години тя се набила в очите на премиера, който тогава заемал поста на кмет на столицата, покрай екопротестите за балирането на софийския боклук в столичния квартал „Дружба“. Лорита била специално поканена на среща от Борисов, на която той й предложил да реализира екологичните си възгледи в общината. Така тя станала шеф на комисията по екология в Столичния общински съвет, а вече трети мандат била общински съветник и един от най-доверените хора на настоящия кмет Йорданка Фандъкова.

Въпреки натовареното си всекидневие Лорита и Валентин успявали да намират време за семейни събирания. Те са родители на син и дъщеря, които отдавна напуснали бащиното огнище и тръгнали по свои пътища, но задължително веднъж седмично или по всички важни християнски и лични празници те се събирали на обеди и вечери. Дъщерята на министър Радев, която носи звучното име Далия, е на 31 години и вече се нарежда сред имената на най-добрите стоматолози в столицата.

Наследничката на шефа на МВР предпочела да остане у нас и завършила Медицинския университет с отличие, въпреки че имала възможност да замине да следва в чужбина, където трудът й на зъболекар със сигурност щеше да бъде оценен по-високо. Клиенти на клиниката, в която към момента работела, били не една или две знаменитости, представители на родния хайлайф. Далия си има сериозен приятел, с когото са двойка от няколко години, но още не мисли за сватба и деца, защото иска да стигне до върховете в денталната медицина.

Нейният по-голям брат Орлин, който наскоро навлязъл в Христовата възраст, избрал коренно различна посока, в която да се развива. Синът на вътрешния министър завършил компютърни технологии и през годините работел в различни успешни IT компании, за да трупа стаж. Преди известно време обаче започнал собствен бизнес в същата сфера, а отделно от това търгувал и с биохрани, които първоначално били негово хоби.

„ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ