На Бойко му писна! Утре в 18 часа ли е края на правителството? Борисов събира…

Бойко Борисов Русия

Премиерът Бойко Борисов е свикал за утре в 18:00 часа съвета на коалицията между ГЕРБ и Обединени патриоти. Той ще се появи в Министерски съвет директно от летището след завръщането си от визита в Черна гора.

Очакват се трудни и тежки преговори за наследници на вътрешния министър Валентин Радев, на транспортния – Ивайло Московски и на министъра на регионалното развитие Николай Нанков, които в петък подадоха оставки по искане на министър-председателя.

Първоначално премиерът Борисов заяви категорично, че новите министри също ще са от ГЕРБ, тъй като постовете са “от квотата на ГЕРБ”. По информация на “Труд” той бил склонен и на компромис, ако Валери Симеонов продължава да настоява да получи министерство, а не да бъде вицепремиер без портфейл. Възможен е вариант да стане транспортен министър.

В този случай обаче с поста си ще трябва да се раздели другият представител на патриотите икономическия министър Емил Караниколов. Пак за наследник на Московски и като сигурен фаворит се спряга сегашният заместник там Димитър Геновски. Т

рима номинирани са отказали да поемат МВР от Валентин Радев. Ведомството задължително ще е с министър на ГЕРБ и вероятно поста ще бъде зает от сегашния зам.-министър Красимир Ципов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ