Какво работи 20-годишният Вълчо!? Откриха в апартамента на сина на Ветко Арабаджиев нови милиони

вълчо арабаджиев2

2 от 10-те милиона в брой са открити в апартамент на хотел “Маринела”, който се е ползвал от Вълчо Арабаджиев, син на бизнесмена Ветко Арабаджиев, пише “24 часа”.

Хотелиерът и съпругата му Маринела се издирват с Европейска заповед за арест заради обвинения за участие в престъпна група и укриване на данъци. Точно от неплатен ДДС са пачките, които прокурори и следователи намериха в техни имоти при акцията от петък, категорични са разследващите.

И в момента Специализираният наказателен съд гледа мерките за неотклонение на тримата арестувани. Това са синът на издирваните – Вълчо Арабаджиев, и Ромелия Кирилова и Елена Караянева, които управляват счетоводни къщи.

21-годишният Вълчо Арабаджиев е обвинен за пране на пари, Кирилова и Караянева – за укриване на данъци. И двете дами имат общо с бизнеса на фамилията Арабаджиеви. До януари 2018 г. Елена Караянева и Вълчо Арабаджиев са били в съвета на директорите на “Виктория Груп ВМ”, в чиито активи са няколко от хотелите на фамилията. След това на тяхно място идват Маринела Арабаджиева и двете ѝ дъщери Александра и Златомира. Собственик на фирмата е офшорката “Океанос консултантс”, регистрирана на Вирджинските острови.

Елена Караянева и Ромелия Кирилова са водили и счетоводството на дружествата, контролирани от семейство Арабаджиеви. Наясно са с финансовите операции, документите и фактурите, които са ползвали фирмите на фамилията.

Ветко Арабаджиев, който вероятно ще бъде обвинен за ръководител на престъпната група, и съпругата му Маринела още не са се предали.

Според доказателствата са осчетоводявани фактури за доставки от кухи фирми, за да се избегне плащането на ДДС. Проверката на разследващите показала, че една от фирмите например е внесла 1000 лв., а е трябвало сумата да е 606 хил. лв. Пачките, открити по шкафове, кутии и куфари, са в банкноти от евро и лева.

Беше иззет и луксозният автопарк на фамилията, включително “Ролс-Ройс Фантом” на Ветко Арабаджиев и бентлито на съпругата му Маринела. Засега обвинения имат само трима от фамилията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ