Свидетели се кълнат, че са видели Ванга в леглото, в което е издъхнала преди 22 години

Заснемане

Стотици миряни, видели само добро от пророчицата Ванга, почетоха с присъствието си 22-годишнината от нейната кончина.

Край гроба й на Рупите се стекоха не само българи, но и руснаци, гърци, сърби, французи специално за да почетат паметта на пророчицата. По традиция на този ден пред църквата „Света Петка Българска“ бяха наредени маси с постни ястия, с мастика за Бог да прости, защото леля Ванга обичаше всеки ден да отпива по глътка за здраве, разказа уредникът на музея.

Местните са убедени, че в дните около годишнината от смъртта на Ванга на Рупите се случват необичайни неща. И тази година от дома й долитал странен шепот, а леглото, на което издъхнала, продължавало да вибрира, когато някой се молел в близост до него. Някои дори се кълнат, че са видяли духа на пророчицата.

За чудесата, които се случват около леглото на Ванга, разказва и поетът Румен Леонидов. „Помолих се до леглото на Ванга и то започна да се тресе и да вибрира” – споделя той. Според съседските баби часовниците в къщата и до днес били нагласени да звънят на всеки 15 минути, както Ванга приживе искала.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ