Тежко възмездие застигна известния благоевградски убиец и сводник-Гаве! (Подробности)

Гаве

Известният благоевградски килър Венцислав Гавраилов-Гаве, който излежаваше 10-годишна присъда за убийство, е бил пуснат от затвора, за да се лекува от онкологично заболяване. Снощи обаче той е издъхнал в дома на сестра си в благоевградското село Покровник, съобщи Struma.com.

На 28 декември 1996 г. Гаврилов застреля от упор благоевградския бизнесмен Кирил Ангелов-Ушко в кв. „Грамада“. През март 2006 г. Окръжният съд в Благоевград го призна за виновен в предумишлено убийство и го осъди на 15 години затвор при първоначален строг режим. Гаве обжалва и присъдата бе намалена на 10 години затвор, присъдено бе и да плати кръвнина на семейството на убития в размер на 20 000 лева. Впоследствие Върховният касационен съд потвърди наказанието.

В края на 2011 година обаче Гаве успя да напусне страната през ГКПП-Станке Лисичково. Криминалисти твърдят, че е успял да избяга с фалшив паспорт. След разследване стана ясно, че беглецът е преминал границата под името Олег. Документът бил издаден от столично управление на МВР.

Четири години по-късно благоевградчанинът бе задържан по време на мащабна операция срещу сводници в Италия. Гаве бил сводник на около десетина момичета. След искане на главния прокурор Сотир Цацаров, 47-годишният тогава убиец бе екстрадиран в България и вкаран в затвора, за да излежи присъдата си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ