Габриела Медарова проплака пред съда, сполетели я житейски неволи заради ареста (ГАЛЕРИЯ/СНИМКИ)

делото срещу Габриела Медарова 02

Адвокатът на Габриела Медарова – Орлин Търновалийски поиска делото срещу нея да бъде върнато на прокуратурата, заради съществени процесуални нарушения в досъдебното производство. Според него, прокуратурата не е предявила обвинение на Габриела и с това е нарушила гражданските й права. Прокурорът и адвокатът на пострадалата Катя Андреева настояха да бъде даден ход на делото и то да върви по общия ред. Гражданският иск, който Андреева е предявила, е в размер на 2000 лева за имуществени и неимуществени вреди, съобщава „Трафикнюз“.

Днес в Районен съд започна разпоредителното заседание по делото срещу Медарова.  В началото на годината бившата танцьорка пияна и дрогирана помля десет коли в Пловдив, а месец по-късно разби носа на студентка. Двете дела са обединени в едно, а срещу Габриела има 4 обвинения – за шофиране в пияно състояние и каране на кола след употреба на дрога, за нанасяне на значителни материални щети и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Днес двете момичета за първи път след нощта на нападанието се изправиха лице в лице една срещу друга.

Андреева призна , че Габриела и родителите й са търсели контакт с нея, но тя отказала да се види с тях преди делото. „Искам нещата да приключат в съда и после бих могла да се срещна с тях“ каза Катя.

Габриела също потвърди, че се е опитала да се свърже с Катя, за да й се извини, била готова да й организира и плати нов рожден ден като реверанс за проваления, но Андреева не пожелала. Габриела прекара три месеца в ареста и бе освободена  преди няколко седмици. Признава, че след ареста, се е разделила с приятеля си Пачо.

„В момента няма време за гаджета. Заради ареста не е успях да си взема изпитите и ще трябва да повтарям първи курс. В момента искам да бъда с родителите си и да завърша образованието си“ коментира пловдивчанката. Тя призна, че въпреки хулиганските й постъпки, хората били доста толерантни, не я нападали, не я критикували. „Разпознават ме, но никой не ме е нагрубил. За което съм благодарна“ заяви Медарова.

Преди минута съдът прекрати делото заради съществени нарушения и то бе върнато на прокуратурата, за да бъдат отстранени. В две от обвиненията са нарушени правата на защитата и обвиняемата, което е довело до ограничаване на правата на защита, определи съдия Виолета Низамова.

Катя Андреева и защитата й останаха видимо недоволни от решението на съда. Търновалийски заяви, че след като бъдат отстранени нарушенията, той ще иска заседанието да мине по съкратена процедура, тъй като Габриела признава всички факти и обстоятелства по делото. Нямат претенции за размера на гражданския иск.

Пловдивският районен съд върна на прокуратурата делото срещу Габриела Медарова (ГАЛЕРИЯ)



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ