Вицепремиерът Каракачанов проговори за скандалите в коалицията: Стига условия и личен и партиен егоизъм!

Каракачанов-10-1280x982

„Във връзка с някои негативни послания, изразени пред медии по отношение на бъдещето на коалиция „Обединени патриоти“, напомням, че идеята на патриотизма е да обединява, а не да разделя“. Това написа във фейсбук вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО – част от коалиция „Обедини патриоти“ – Красимир Каракачанов.

„Ние, Патриотите от ВМРО, винаги сме се опитвали да покажем колко полезна може да е градивната работа и вярваме, че съчетана с енергията на партиите от „Обединени патриоти“, тя може да носи реални ползи за България и българите, продължава Каракачанов и затова изброява в седем точки:

  1. За ВМРО запазването на коалицията „Обединени патриоти“ е фундаментално важно. За пръв път национално мислещите хора имат своето единно представителство и то изведе идеите на патриотизма на качествено ново ниво.  Всички ясно трябва да осъзнаем задълженията пред нашите избиратели за реализиране на управленската програма.
  2. Категорично съм за възстановяване на диалога без поставяне на предварителни условия.
  3. Вина за сегашното напрежение имат всички участници в коалицията и всеки трябва да осъзнае своята, а не да изтъква чуждата. Никой няма права на ментор в „Обединени патриоти“.
  4. Изход има, ако има воля за полагане на усилия и загърбване личния и партийния егоизъм.
  5. Считам, че Съветът на коалицията трябва да се събере възможно най-скоро и да утвърди базисните политики на коалицията през следващия политически сезон.
  6. Според мен, наложително е приемането на Етични правила като част от коалиционното ни споразумение.
  7. Всяка от партиите в „Обединени патриоти“ трябва еднозначно да заяви още в следващите дни желае, или не, за в бъдеще да участва в коалицията при провеждане на избори“, пише Каракачанов и завява, че това е отговорът му към всички зададени и незададени въпроси от последните дни. България над всичко, завършва изявлението си Красимир Каракачанов.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ