От последните минути! Президентът Радев: Няма смисъл от нови избори (Видео)

7086e514aee0f22283d8ea426016e995_L

„Известно е, че дори да обърнете гръб на политиката, тя се интересува от вас“. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към народа по повод началото на новия политически сезон.

„България се управлява повече през телевизиите, отколкото през институциите. Скалъпени интриги засенчват фундаменталните проблеми на обществото. Страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали. Оставките вече не са решение, а бягство от реалната отговорност.

Проблемът в държавата е системен. Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива. Отговорното поведение диктува управляващата коалиция да се фокусира върху най-общите проблеми на обществото“, добави още президентът.

„Гражданите очакват ускорено изграждане на убедителна алтернатива на сегашното управление.

Предстоят ни месеци на политическо усилие, в което всички граждани и политици имат своя дял. Онези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват с нея всички останали. Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъхдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване.

Ще вложа своите сили в диалог и сътрудничество с вас и извеждането на страната към нова перспектива на развитие“, коментира Румен Радев.

„БЛИЦ“

Видео: BTV



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ