Ново 5! Братя Галеви – тайни собственици на разбитите цигарени фабрики

Заснемане

Укриващите се от родното правосъдие дупнишки мафиоти Пламен Галев и Ангел Христов са реалните собственици на разбитите преди дни фабрики за цигари .Това разкриха източници от ъндърграунда, цитирани от столичен седмичник. Информацията бе неофициално потвърдена от високопоставен представител на МВР, който обаче направи уговорка, че криминалистите не разполагат с данни, уличаващи пряко някогашните командоси, осъдени за рекетьорски изстъпления през 2012 година и изчезнали от страната, за нелегално производство.

Мащабната акция по разбиването на петте нелегални фабрики за цигари бе проведена в края на по-миналата седмица, след като криминалистите нахлуха едновременно в засекретени цехове за папироси, разположени в Горна Оряховица, Тутракан, пазарджишкото село Калугерово, Дупница и Сапарева баня. Когато щурмували обектите, ченгетата ахнали от изненада, защото се оказало, че не става въпрос за обикновени нелегални мърляви фабрики, а за супермодерни и добре оборудвани заводи, напълно скрити от човешки погледи.

Източник от ъндърграунда разкрива, че престъпната организация, ръководила фабриките, е работила за търсените от Интерпол Пламен Галев и Ангел Христов, които още преди 3 години инвестирали милиони левове в нелегалните заводи.

Бившите барети реализирали цигарите на външния пазар, като изнасяли продукцията за арабския свят, както и за Чехия. Само единият от цигарените заводи произвеждал папироси, продаващи се в България, но става въпрос за сравнително малки количества.

„Публична тайна е, че цигарените цехове са на Братята, които са виртуози в контрабандата. Те обаче са се погрижили да не оставят следи. Почти нищо не ги свързва с разбитите цехове“, отбелязва информаторът.

Единствената улика срещу Братята, и то косвена, е местонахождението на една от петте фабрики – тази в Сапарева баня. Тя е бълвала папироси в 3-етажна сграда, бивши имот на Военното министерство, който през годините е продаван на парчета. Допреди година и половина обаче сградата е била собственост на фирмата „Рила спорт“, управлявана от началника на охраната на Пламен Галев – Янко Кирилов.

Бодигардът на брат Галев продал сградата през май 2017 година. Криминалистите се съмняват, че сделката е била фиктивна, за да се скъса каквато и да е връзка с дупнишките мафиоти.

„ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ