Циркът е пълен! Волен Сидеров изчезна от парламента – патриотите го търсят под дърво и камък за декларация

Волен Сидеров

Шефът на парламентарната група на „Обединените патриоти“ и лидер на „Атака“ мистериозно изчезна от парламента преди началото на първото заседание на депутатите в началото на новата сесия и остави колегите си без програмна декларация.

По традиция в първите минути на новия парламентарен сезон шефовете на всички парламентарни групи четат декларации за намеренията си през новия сезон. Когато шефката на Народното събрание Цвета Караянчева обяви „Обединените патриоти“ обаче се оказа, че Сидеров не е в залата. Те пропуснаха не само реда си, но и изобщо правото си да заявят своите намерения, както останалите парламентарни групи, тъй като Сидеров не се появи.

Сидеров е бил в парламента преди началото на заседанието, но след това е излязъл. Подозренията, че може би се е скарал с депутата от НФСБ Валентин Касабов бяха опровергани пред ПИК от самия Касабов.

„Не сме се карали, дума не съм му казал. Вчера е било решено Волен Сидеров да прочете декларацията от името на нашата парламентарна група, но него го няма. Не знаем къде е. Дори пратиха Искрен Веселинов да го търси“, обясни Касабов пред ПИК.

Той допълни още, че вчерашното решение на НФСБ е патриотичната парламентарна група да се ръководи от триумвират, а не само от Волен Сидеров, както обяви Валери Симеонов след края на тридневното заседание на ръководния орган на партията си.

През вчерашния ден искрите, които прехвърчаха между Симеонов и Сидеров подпалиха огън от искани оставки – Сиидеров на Симеонов от правителството и Симеонов на Сидеров от шефския пост в групата. Но след заседатието на Политическия съвет на управляващата коалиция ГЕРБ – ОП при премиера Бойко Борисов, страстите бяха потушени.

Днес обаче нещата не изглеждат така. От ВМРО свиват рамене на въпроса защо нямаше декларация на патриотите и отпращат всички да питат ръководството й. От НФСБ твърдят, че не знаят нищо. А от „Атака“ само подхвърлиха: „Питайте Касабов кой е председател на групата“. Вчера навлизане в Министерския съвет Сидеров се пошегува, че би отстъпил поста си „единствено на най-интелигентния човек в държавата – Касабов“.

Днес обаче телефонът му е изключен, а връзката с пиарите му е безплодна. Търси се Сидеров!

„ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ