Министрите от кабинета подкрепиха царя за имотите

Симеон Сакскобургготски

Съдбата на царските имоти беше във фокуса на бивши министри от кабинета на Симеон Сакскобургготски, които се събраха в двореца Врана.

Преди две седмици Софийският градски съд реши, че „Врана“ е на държавата, а не на царското семейство. Следващата седмица изтича и срокът, който съдът в Страсбург даде на държавата ни за споразумение с фамилията на бившия премиер.

Министрите от кабинета му засвидетелстваха подкрепа и обявиха, че ако въпросът не бъде решен, страната ни може да претърпи дипломатически и икономически срив.

„Чужбина дава много ясен знак – чужбина спира преките чуждестранни инвестиции. Точка! Ние истински държим Царя да остане да живее в България, а не да бъде прогонен за втори път както беше прогонен от комунистите през 40-те години”, заяви Соломон Паси.

Николай Василев допълни: „Комунизмът беше около 45 години, а сега вече 30 години демокрация, те скоро ще станат 45 – някои неща преходът още не може да ги свърши”.

„ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ