Строи се нова детска градина с басейн в „Обеля“ в София

детска-градина-1280x853

Започва строителството на нова детска градина за 12 групи в кв. „Обеля“. Детската градина ще разполага с модерни занимални и спални помещения, физкултурен салон, зали и плувен басейн. Сградата ще бъде иновативна, ще разполага със съвременни инсталации, намаляващи консумацията на енергия и ще бъде енергиен клас А.

„Детската градина се изгражда на терен, който отчуждихме. Това беше една дълга битка на гражданите на квартала и на кмета на района Младен Младенов, така че можем да се поздравим със започване на строителството на детското заведение“ – каза кметът на София Йорданка Фандъкова. В момента се изграждат 23 нови сгради на детски градини по програмата на Йорданка Фандъкова и предстои 10 от тях да станат готови до края на годината. Осем от детските градини вече са въведени в експлоатация.„Град, в който се изграждат училища и детски градини, има бъдеще“ – каза още кметът на София Фандъкова.

На събитието присъстваха председателят на СОС Георги Георгиев, кметът на района Младен Младенов, както и общинските съветници Татяна Георгиева и Стефан Марков.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ