Тъжна вест! Слънчевото момиченце Никол не успя да пребори битката с рака…

pexels-photo-220618-1280x960

След упорита и продължителна битка с рака, 15-годишната Никол Георгиева от Велико Търново напусна земния свят. Тя почина снощи в Турция, където медиците й прилагаха химиотерапия в комбинация с имуно- и молекулярна терапия.

До лечението в южната ни съседка се стигна след като специалистите във френския институт „Густав Руси” не успяха да извършат операция и трансплантация на стволови клетки. Причина за това бе неповлияване на туморното образувание от химиотерапията у нас, пише в. Борба.

Лъчезарното момиче се разболя от Сарком на Юинг на тазобедрената става преди година. Първият симптом бил висока температура, а след това е установена висока възпалителна активност. От МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” бе насочена към клиниката по ревматология на специализирана детска болница „Проф. Иван Митев“ в София, където лекарите диагностицираха болестта.

Златокосото ангелче обедини търновци и хиляди българи по света и чужбина, които събраха над 300 000 лв. за лечението й. Семейството водеше битка и с Фонда за лечение на деца в чужбина, който дълго време не дава благоволение за финансиране на операцията и терапията във Франция. След закриването на кампанията всички събрани средства над необходимата сума, по желание на Никол, бяха пренасочени към бебе Мартина от Стара Загора, която се бори с левкемията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ