Категоричен! Николай Нанков отсече: Няма да оттегля оставката си!

Николай Нанков

Няма да оттегля оставката си – това беше правилният ход като личен акт и като акт на отговорност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков в Народното събрание.

„Актът, който направихме с двамата ми колеги, относно оставките беше абсолютно правилен. Това е волеизлияние след поискването на оставките от премиера Бойко Борисов. Това беше правилният ход. Все още съм министър в оставка и затова изпълнявам задълженията, които имам в това си качество.

Това, което зависеше от мен, съм го направил и като личен акт, и като акт на отговорност. Но вина и отговорност са две различни неща“, обясни министърът.

На въпрос дали допуска, че може да остане на поста си, Нанков отговори: „Не допускам нищо на този етап. Няма да оттегля оставката си – това беше най-правилната постъпка пред нас тримата“.

На въпрос дали ако на коалиционен съвет бъде помолен да остане, той отговори: „Кой ще ме моли мен? Това даже е несериозно“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ