Водеща версия: Връзката между нелегалната фабрика и „Винпром Карнобат“! Задържан е и синът на карнобатския кмет!

Полиция

Една от водещите версии, по които работят разследващите е, че парите от нелегалните цигари, произвеждани във вече разбитата фабрика в Карнобат, са изпирани през „Винпром Карнобат“.

„Затова и в момента в предприятието за производство на алкохол се извършват проверки, включително и от служители на НАП и митниците. Все още е трудно да се каже каква е щетата за държавния бюджет. Претърсвания в момента вървят на 6-7 адреса. Нападжиите са изпратени там от наблюдаващите прокурори“, уточни по-дано днес заместник-главният прокурор Иван Гешев.

От думите му стана ясно и, че се проверява се и дали „Винпром Карнобат“ е декларирал правилно пред държавата произведеното. 

„Версията за изпраните пари все още се проверява от разследващите. Дали е така ще стане ясно в рамките на следващите дни“, поясни Гешев.

Зам.-главният прокурор съобщи и още, собственикът на „Винпром” Миньо Стайков е задържан при акция на спецпрокуратурата.

Гешев поясни, че общо са арестувани над 10 лица. Преди минути се разбра, че сред задържаните е и синът на кмета на Карнобат, който се водил собственик на помещението, където бе разбита модерната нелегална фабрика.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ