Миньо Стайков е на свобода! Защо прокуратурата лъже нагло, че го е арестувала?

Собственикът на винпром „Карнобат“ Миньо Стайков не е задържан. Това твърдят медии,  позовавйки се на източници близки до бизнесмена. Той е разговарял със свои колеги и приятели и е бил много учуден от съобщенията в медиите за негово задържане.

По-рано днес заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви на брифинг в Специализираната прокуратура: По моя информация собственикът на „Винпром Карнобат“ ООД Миньо Стайков е сред задържаните“. Думите на висшия магистрат са цитирани в медиите.

По-нататък Гешев обяснява на журналистите, че има достатъчно доказателства за извършени закононарушения от Стайков и е много вероятно да му бъдат повдигнати обвинения.

Е да, но се оказа, че заявеното от Иван Гешев за задържането на Стайков е 100% фалшива новина. Той ли е решил да манипулира обществото или някой е излъгал него? На място бил изпратен шефът на Следствието Борислав Сарафов. „За да окаже методическа помощ“, казва Гешев. Той ли го е заблудил?

Страшно е, когато обвинител на такава висока позиция борави с неистини. Как след това обществото ще има доверие в институцията, която то представлява? Защо главният прокурор Сотир Цацаров мълчи?



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ