Честит 6-и септември, рая покорна! Търкай бързо талончетата, че довечера Агите ще празнуват

съединението

6-и септември, Празникът на Съединението. Може би най-величавата дата на Българщината!

Днес превърната в ден за клишета. Ще ги сричат министри, премиери,президенти. От сутринта пък ние  ще накичим фейсбука си с трибагреници, ще постнем по нещо патетично. Така де, да отчетем нещо родолюбиво. На 3-и март пак. Така днес ние крепим Българщината – от трън та на глог, от 3-и март та на 6-и септември.

А някои още вчера запалиха колите за Гърция, за Турция, хванаха самолетите за Рим, за Барселона. За тях Съдинението бе чудесен повод да си вземат в петък отпуск и да съединят 4 почивни дни. И да викат пияни по плажовете: Да живее Съединението, че ни даде този купон.

Няма вече Българщина в тая територия. Теглихме й ножа. Направихме онова, което башибозук и потеря не успя. Захари Стоянов днес не е човек, вградил духа си в Съединението, а онзи брадатия, с който ни мъчат на матура. Продан Тишков е смешно име, с което кръщаваме неудачника в клас. А паметникът на Съдинението в Пловдив е чудесен начин да направим дребно гешефтче, като изпишем 500 кила повече шампоан за измиването му.

Рая, не народ, рая! Ако днес трябваше да съединяваме парчетата на България, пиши я бегала. Кой да я обедини? Бойко Борисов ли? Дето напълни парламентарната си група с тъпоумни машини за гласуване! Делян Пеевски ли? Той обедини парите й, ама в своя джоб! Патриотът Валери ли, който в онези хайдушки времена, щеше да виси на дърво надолу с главата, за да му дойде акъла. Или Волен Сидеров, кланящ се днес на чужди султани. Корнелия импекс ли?

Някога тези всичките щяха да ги държат Чардафонците далеч от Съедиението. Ние днес ги държим на власт. И довечера ще ги слушаме да ни обясняват колко важен е за тях 6-и септември. Важен е, защото тогава едни хора са създали България, за да има какво днес те да яхат.

Не са ни виновни обаче те! Нито Бойко, нито Корни, нито Шиши. Защото всички ние сме Миши. 6-и септември е повод да се запитаме готови ли сме в този мизерен наш живот да направим нещо като хората обединили България. Да спрем например да работим в медиите, фабриките, лафките на Пеевски. Да почнем да гласуваме не под строй, а да ги сваляме от власт под строй. Да залеем площадите, както дедите ни заляха пловдивския. Да спрем производството на Ветковци, Трейсовци, Спасрусевци! Да спрем да ходим с Цанков камък на шията.

Някога, за да извоюват своята лична свобода, а след това и тази на България, хората на Съединението са се отказали първо от алчността. Много от тях като Захари Стоянов са можели да осребрят воеводството си. Други са били вече богати, наследили бащини къщи, имоти. Но не са били алчни! Единствената им алчност е била към свободата българска. А днес #КОЙ остави България под руско, под турско, под американско, под европейско иго, алчен за сребърниците, които ни подхвърлят от там. Преяждат с пари гадовете, докато продават свободата ни. А на нас подхвърлят талончета. И ние търкаме ли, търкаме алчно.

Побързайте с търкането, че довечера в Пловдив има бонус към лотарията. Агите ще празнуват Съедиението.

 

 

 

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ