„Софийска вода“ заби брутален шамар на столичани! Десетки получиха сметки по 1000 лева за студена вода…

Вода

Жители на квартал „Красно село“ недоумяват къде са отишли над 32 хил. куб. вода, преминали през общия водомер. „Приятната“ изненада дошла със сметките за студена вода, които надхвърлят 1000 лв. на домакинство. 

Според един от живущите във входа толкова вода не може да изтече през тръба, която е широка 2 цола, а все пак ако това стане, то блокът ще се превърне в езеро.

„Сметката ми е 3408,32 лв. Това е сметка за 10 години. Последните засичания са за около 50 дена и се оказва, че съм изхарчил 20 хил. куб. вода. Практически това няма как да стане“, категоричен е той, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Друг потърпевш уточни, че няма как да плати сметка за вода, използвана от някой друг.

„За 20 дена ми слагат 500 лв. сметка. Дори и да описват теч от водомер, то трябва да има басейн в блока. Новият водомер трябва да отчете същото количество, а това не става“, обясни още опареният клиент.

Жителите на блока твърдят, че са подавани жалби както до „Софийска вода“, така и до други институции, но отвсякъде казват, че това е нещо нормално.

Все пак от „Софийска вода“ ще дойдат на повторна проверка, за да проверят сигнала.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ