Пловдив чества 133 години от Съединението! Отбелязват празника с възстановка на събитията от 6-ти септември (ГАЛЕРИЯ)

поклонение пред паметника на Захари Стоянов -Ц Цветанов,Караянчева,Иван Тотев ,Здравко Димитров 03

С тържествена програма, концерти и  възстановка на историческите събития Пловдив празнува 133 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и за 26 път – празника на града.

Честванията започваха  в катедралния храм „Света Богородица“, където тържествен молебен ще отслужи Пловдивският митрополит Николай и продължиха с  поклонение пред паметника на Захари Стоянов и паметната плоча на майор Райчо Николов.

По обед  се връчват наградите на победителите в 43-тия Международен мемориален маратон, в който участниците пробягват разстоянието между площадите „Съединение“ в град Съединение и в Пловдив.

Муизкалната програма започва по обед с празничен коцерт на Биг Бенд Пловдив и солисти на площад „Стефан Стамболов“, където вечерта ще има  изпълненията на студентската формация „Жарава“.

По традиция комитет „Родолюбие“ представят възстановка на събитията от 6 септември 1885 година от 18.30 часа пред Военния клуб.  Час по-късно в Музея на Съединението е откриването на изложбата „Пловдив в културната история на България“.

Кулминацията на чественето е от 20.30 часа пред паметика на Съединението с тържествената заря проверка, на която слово ще произнесат президентът  Румен Радев и пловдивският кмет Иван Тотев.

Организаторите уведомяват, че за тържествената заря-проверка в района на площад „Съединение“ в Пловдив няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, агресивно поведение, с обемисти багажи и предмети, огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, остри предмети, стъклени бутилки и др. От съображения за сигурност за времето от 16 до 23 часа се забраняват полетите на дронове.

 

Поклонение пред паметника на Захари Стоянов (ГАЛЕРИЯ)


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ