Ексклузивно! Повдигнаха обвинения на Миню Стайков, сина му и още 6 човека за участие в организирана престъпна група

Заснемане

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем лица за участие в група за продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Сред тях е босът на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков. Наложена му е прокурорска мярка от 72 часа задържане в ареста. Обвинен е и синът на олигарха – Стайко, както и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров.

Ето и цялото съобщение на прокуратурата:

Днес, 6 септември 2018 г., Специализираната прокуратура повдигна обвинения на М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д. за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

На едно от лицата са повдигнати обвинения за вторични престъпления – избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на общо 1 016 139 лв., на други трима – за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери.

В рамките на деня обвиненията ще им бъдат предявени. С постановления на наблюдаващия прокурор на обвинените ще бъде наложено задържане до 72 часа с оглед осигуряването им пред Специализирания наказателен съд и разглеждане на искане на СП за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Повече информация, съобразно интересите и целите на разследването, ще бъде предоставена на брифинг на 7 септември 2018 г. (петък) от 10.30 часа в сградата на ул. „Черковна“ 90 в София. В брифинга ще участват и.ф. ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева, наблюдаващият разследването прокурор Ангел Кънев, главният Секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, заместник-председателят на ДАНС Николай Ненков.

„ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ