От последните минути! В момента решават съдбата на кметицата Десислава Иванчева! Какво ще отсече спецсъдът?

десислава иванчева

Пет месеца след показния арест в центъра на София отстранената от поста кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров застават пред съда. Разпоредителното заседание по делото е насрочено за 11 часа в Специализирания наказатален съд.

Иванчева и Петрова са обвинени, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин, а Дюлгеров е с обвинение като посредник.

Делото ще се гледа от съдия Иво Хинов, който след като изслуша становищата на прокуратурата и на адвокатите на тримата подсъдими за качеството на обвинителния акт, ще реши да започне ли то по същество или да бъде върнат на прокуратурата.

Държавното обвинение твърди, че Десислава Иванчева, с помощта на Биляна Петрова, и с посредничеството на Петко Дюлгеров, изнудвала бизнесмена Александър Ваклин, срещу пари да получи необходимото му разрешение, за да строи в „Младост“.

Обвинителният акт описва как е бил договарян размерът на целия подкуп и предаването на първата вноска, колко да е комисионната на Дюлгеров, как да стане получаването и предаването на белязаните 70 000 евро, как са били задържани тримата и какво е било намерено при обиските, които специално за Иванчева и Петрова продължиха с часове на едно от най-натоварените столични централни кръстовища.

Обвинителният акт твърди, че кметицата на „Младост“ приела толкова лично случая на Ваклин, че си водела бял тефтер със суми и инициали.

По делото доминират записаните разговори между тримата подсъдими с изнудвания от тях бизнесмен. Според огласеното от Иванчева и Петрова, в СРС-тата имало инициали, съвпадащи с имена на действащи политици.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ