Шефът на „Пътен контрол“ изброи 5 нарушения на полицаите при катастрофата с бащата на президента

Катастрофата с бащата на президента

Служители на МВР не са декларирали, че над тях е имало политически натиск при инцидента в Харманли с участието на бащата на президента. Това каза началникът на сектор „Пътен контрол“ към ГД „Национална полиция“ гл. инспектор Росен Рапчев на редовен месечен брифинг в заседателната зала на МВР. 

Според него най-голямото нарушение от служителите на МВР при инцидента на 17 август в Харманли с участието на бащата на президента Румен Радев – Георги Радев, е че те не са събрали очевидци, които са необходими свидетели, за да се разреши произшествието. „Комисията установи, че са допуснати обстоятелства и нарушения при установяване на пътнотранспортното произшествие на 17 август в Харманли, в които участва и бащата на президента Румен Радев, Георги Радев“, каза той.

„Установено е, че служител на МВР не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин, той си поема отговорността с дисциплинарно отстраняване“, обясни той. По думите му друго нарушение от служителите на МВР при инцидента в Харманли е, че служители не са обезопасили и не са регулирали движението, след пътния инцидент. „На мястото на инцидента е имало граждани, които са наблюдавали процеса, което е грубо нарушение. Най-големият проблем е, че при толкова свидетели, служителите на МВР не са набрали необходимите свидетели, за да се установи произшествието“, посочи Рапечев.

По думите му има измяна на първоначалните данни от инцидента, служителят, който е отстранен от длъжност не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписи. По думите му няма информация за това, как е изтекло видеото в медийното пространство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ