Каракачанов с горещ коментар за оставките на министрите! Задават ли се предсрочни избори у нас?

Каракачанов-10-1280x982

„Обединени патриоти“ нямаме претенции към министерските места, ако бъдат овакантени. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по bTV във връзка с трите министерски оставки на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков заради трагедията край Своге.

Вицепремиерът обърна внимание, че окончателно решение за министрите си е на министър-председателя. „Крамолите се появяват, когато няма редовни заседания на коалиционния съвет“, каза той и отчете, че на Съвета миналият понеделник диалогът е бил конструктивен. „Не искам да изразявам лична позиция.

Ние трябва да отидем с позиция на „Обединени патриоти“. Моята лична позиция може да доведе до недоразумение. Когато се стига до оставки, трябва да има ясни причини за тях“, заяви още вицепремиерът. Той поясни, че тъй като и тримата министри са от квотата на ГЕРБ, право на министър-председателя като лидер на най-голямата партия в коалицията, е да прави кадрови промени. По думите му оттук нататък е въпрос на дебат в голямата коалиция.

Каракачанов напомни и българската поговорка „Три пъти мери, един път режи“. На въпрос дали според него ще има предсрочни избори, Каракачанов отговори: „Предсрочни избори не виждам да има. Няма как да има.

Чухте и президента какво каза, все пак той е издигнат и избран от гласоподавателите на БСП. Той се опита да вкара малко разум. Няма смисъл да има предсрочни избори“, заяви още вицепремиерът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ