Ексклузивно! Меркел с горещо признание за Борисов! Канцлерът благодари на премиера за…

Борисов Меркел

Германската канцлерка Ангела Меркел подчерта положителната роля на България и премиера Бойко Борисов за напредъка и пробива на Балканите, предаде БГНЕС.

„Искам да подчертая ролята на премиера Зоран Заев, но и на премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас. Искам да благодаря за ролята и куража на Борисов, защото в продължение на години се намирахме в ситуация, в която нямахме напредък, а сега се получи пробив“, каза Меркел на съвместна пресконференция с македонския премиер Зоран Заев в Скопие.

„Имаше проява на политическа храброст. Поради тази причина 30 септември е ключов за бъдещето на вашата страна“, подчерта още тя.

Меркел съобщи, че по време на днешната визита в Македония няма да има среща с президента Георге Иванов.

„Германия е сред най-силните поддръжници на стремежа на Македония да стане равноправен член на най-силните и най-стабилните семейства в света – Европейския съюз и НАТО“, каза Зоран Заев.

„Подкрепата, която получаваме от Федерална република Германия е огромна и приятелска. Визитата на канцлерката Меркел ни помага да изградим проспериращо общество, което почива на европейските ценности“, заяви още Заев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ