Румяна Бъчварова с шокиращи разкрития: Какво ще се случи с министрите в оставка и тя ли е бъдещият ни посланик в Израел?

Румяна Бъчварова Булфото

Снимка: Булфото

„Попитайте министрите дали Борисов управлява еднолично. Ако беше така едва ли парламентарната група щеши да си позволява да има свои изявления“, това каза в ефира на Би Ти Ви началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова по повод обвиненията от НФБС,че Борисов управлява еднолично.

Бъчварова обвини БСП в подривна дейност. „Сегашното правителство е законно избрано. Желанието да го свалиш е подривна дейност. Кой е този проблем, който да налага такъв трус в държавата? Да спреш растежа, само за да задоволиш лични интереси, е безотговорност“, поясни Бъчварова.

Бъчварова каза категорично, че няма да е бъдещият вътрешен министър. Но не отрече, че би могла да бъде следващият ни посланик в Израел.

„Надявам се опитът и разумът на утрешния коалиционен съвет да надделее и да се вземат правилните решения. Не знам да има такава тайна, че министър Нанков ще оцелее“, каза Румяна Бъчварова.

Нека не забравяме за хората, които си отидоха съвсем скоро по нелеп начин в катастрофа край Своге. Оставката е личен акт, политическата преценка на премиера е друга. Динамиката в смяната на министрите не е толкова важна. По-важно е да се мисли за политиките. Учудвам се колко бързо се забравя това, което се случи по време на Европредседателството. Вчера Меркел в Македония поздрави Борисов за смелостта муда постави въпроса за Западните Балкани. Това не е куртоазия“, категорична е Бъчварова.

Не се обсъждала оставката на Николина Ангелкова. Правителството работело много добре, според Бъчварова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ