От последните минути! Митьо Очите сменя затвора с болница! Състоянието му се е влошило драстично…

митьо очите

Състоянието на Димитър Желязков – Митьо Очите, се е влошило драстично в затвора „Малтепе“, където е въдворен, докато чака екстрадиране за България. Наложило се е Очите да бъде настанен по спешност в затворническата болница.

Димитър Желязков се води 50% инвалид, след като бе прострелян с осем куршума от мутрите на Божо Кравата и едва оцеля.  След серия от операции, най-сложната от които бе извършена в истанбулската клиника „Джон Хопкинс“, Желязков се сдоби със силиконово уплътнение на раздробения от куршумите си таз, както и с поставена нефростома, чрез която урината му се извежда директно от бъбрека, без да минава през пикочния мехур.

Всичките тези проблеми изисквали специален режим, до който Очите нямал достъп, след като бил настанен в килия с още десетима души с обща тоалетна и баня.

„Левият му бъбрек е отказал в турския затвор, но независимо от това надзирателите не са му осигурили необходимите лекарства. Два дни е лежал в страшни болки в килията, без да може да стане. Едва тогава са пратили дежурния лекар от затвора да го прегледа и той е разпоредил да бъде преместен в затворническото крило“, разкриват приятели на Желязков.

Митьо Очите трябва да бъде предаден от турските власти на българските до средата на септември. Негови близки разкриват още, че той не обжалва екстрадицията си, предаде ПИК.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ