Започна голямото прибиране към България! Зверски тапи блокират всички главни артерии към София!

Тракия-задръстване

Засилен е трафикът по основните направления от републиканската пътна мрежа, най-голямо е натоварването на вход на ГКПП „Кулата“. Това каза на брифинг инспектор Петър Соколов от отдел „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“.

В последния почивен ден интензивността на движението започва да бъде голяма. Към момента по данни на МВР има засилен трафик по основните направления от републиканската пътна мрежа, като най-голямо е натоварването откъм ГКПП от територията на Гърция, каза още инспектор Соколов. По думите му най-голям е трафикът от влизащи моторни превозни средства от ГКПП „Кулата“.

На територията на цялата област Благоевград имаме много интензивно движение, като в най-уязвимите участъци сме разположили полицейски екипи, които да подпомогнат движението на прибиращите се автомобили. Добрата новина от този район е, че по направлението от Разлог и Банско нямаме интензивен трафик, което ще облекчи движението на разклона за град Кресна, където също имаме екип, регулиращ движението“, обясни инспектор Соколов.

В момента най-натоварен е входът на София откъм Владая. Екипи на СДВР са разположени на всички входно-изходни артерии на столицата, а на по-големите кръстовища ще се премине към ръчно регулиране на движениeто. В момента всички налични сили на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“ са извадени на терен и подпомагат движението в най-уязвимите участъци.

По информация на „Гранична полиция“ има натовареност на всички гранични пунктове, каза още той и посочи, че се очаква след 3-4 часа автомобилите, които в момента са на ГКПП-тата, да влязат в столицата.

Голямо задръстване се е образувало на магистрала „Хемус“, след разклона за Ботевград в посока София, предаде репортер на Novini.bg

Чака се около час.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ